Saç ekimi yaptıran kişilerin başında ekim sonrası yaralanmalardan meydana gelen kabuksu bir tabaka oluşmaktadır. Bu kabuğun meydana gelmesin de vücut rol oynamaktadır. Çünkü ekim sırasında meydana gelen yarayı korumak için böyle bir tabaka oluşturmaktadır. Saç ekimi esnasında kişinin başına binlerce sayıda delik ya da kanal açılmaktadır. Bu açılan delik ya da kanallar açılırken bir miktar meydana gelmektedir, köklerin yerleştirilme sırasında ise yine bir miktar kanama meydana gelmektedir. Tüm bu işler küçük bir yara olarak tabir edilmektedir.
Saç ekimi yapıldığı sırada veya bitiminde her ne kadar kanatmamak için uğraşılsa da bir miktar kan kalarak pıhtılaşır. Bu pıhtılar ve vücudun salgıladığı salgılar kabuğun oluşumunda rol oynamaktadır.
Kabuk meydana gelmesinde ki ikinci sebep ise açılan kanalların sebep olduğu yaraların yapmış oldukları yara kabuklarıdır. Kanal açılmasından dolayı saç ekimi sonrası ortaya çıkan kabuk bilindiği üzere yara kabuğuna benzemektedir ve pıhtıya nazaran çok daha serttir. Daha sert olan bu kabuk dokuya fazla yapışık olduğu için pıhtıya göre çok daha zor temizlenebilmektedir.
Saç ekimi sonrası oluşan kabuk zararlımıdır
Zararı yoktur fakat kabuğun altında herhangi bir mikrop üreyip, köklere ilerleyerek ölmelerine neden olabilir. Klinikler saçlı deride herhangi bir iltihaplanma meydana gelmemesi için antibiyotik kullanımını tavsiye ederler. İltihap oluşma riskini azaltabilmek için en etkili yol kabukları doğru zaman da uygun ürünle temizlemektir.
Saç ekimi sonrasında kabuk altında meydana gelebilecek olan mikropların çoğalması için müsait bir ortam oluşabilmektedir. Dolayısıyla bu durum iltihaplanma riskini de artırmaktadır. Kafa derisi iyi kanlandığından dolayı mikrop oluşma riski düşüktür.
Saç ekimi kabuklanma nasıl temizlenmelidir
Uygun temizleme solüsyonlarıyla temizlemek gerekir
Saç ekimi sonrası yıkama için kullanılacak ürünlerde şu özellikler olmalıdır
-Mikrop öldürücü etkiye sahip olmalıdır
-Kolay uygulanmalıdır
-Kolay temizlenmelidir
-Kabukları çabuk ve iyi yumuşatmalıdır
-Çok kolay köpüren şampuan yada tercihen hazır köpük olmalıdır
-Oluşan köpük ciltten rahat uzaklaştırılmalıdır
-Yumuşatma amaçlı kullanılacak ürün kesinlikle yağlı olmamalıdır
-Gereksiz yer pahalı olmamalıdır